Aanleveren van bestanden:

  • Uw logo graag aanleveren als een Illustrator eps. Een eps is een vectortekening. D.w.z. dat er lijnen in het bestand staan. Die lijnen hebben snijplotters nodig voor het snijden van het bestand. Nog een groot voordeel is dat een eps onbeperkt schaalbaar is. Het kan dan op alle groottes geproduceerd worden en blijft altijd scherp.
  • Een PDF is een bestand wat gemaakt kan zijn in Illustrator, Photoshop of Indesign (Opmaakprogramma voor drukwerk). Alleen als een PDF in illustrator gemaakt is is het een vektorbestand. Zorg bij het exporteren naar een PDF ervoor dat de gebruikte lettertypes worden bijgesloten.
  • Word-documenten kunnen we alleen gebruiken om de tekst er uit te kopiëren en in een programma zoals Indesign te plaatsen. Word bestanden kunnen niet gedrukt worden. In het printmenu  van Word kan het document worden opgeslagen als een PDF. Pas dan kan het gedrukt worden. In een PDF kan in principe niets veranderd worden.
  • We krijgen vaak logo’s aangeleverd als een JPG. Een jpg is een foto en samengesteld uit pixels en moet daardoor worden nagemaakt in Illustrator, zodat het een vektorbestand wordt.
  • Foto’s voor drukwerk graag in een zo groot mogelijk aantal dpi’s aanleveren. Regel is: als een foto bijv. 10×10 cm gedrukt moet worden, moet het bestand ook 10x10cm zijn en 300 dpi zijn. Foto’s voor drukwerk horen in CMYK (Cyaan, Magenta, Yellow,Zwart) worden aangeleverd. Foto’s voor beeld (zoals een website) in RGB (Rood,Groen,Blauw).
  • Afloop; Bij aangeleverde bestanden wordt meestal de Afloop vergeten. Houd altijd 3 mm extra ruimte rond je document aan, en laat de achtergrond van je bijv. folder tot 3 mm buiten het document doorlopen. Afloop is nodig voor het snijden. Het voorkomt lelijke witte (papier) lijnen in je drukwerk.
we werken voor onder andere:

Hulp nodig? Geef ons een sign.

Neem contact op en wij zullen u graag verder helpen.